CLAUSTROFOBIA 2010

Posted: diumenge, 20 de juny del 2010 by Mayolicus in
2

Dissabte 19 va tenir lloc la segona edició de l'espectacle CLAUSTREFOBIA organitzat pels dimonis de sa pedrera de Muro.

L'espectacle consisteix en la llegenda de la verònica inspirada dins l'entorn tan pecul·liar com és el claustre de Muro. Com que es tractava d'un lloc tancat l'aforament era limitat i s'havia de reservar plaça. A l'entrada, éssers una mica estranys et donaven la benvinguda i començaven amb l'ambientació.



Una vegada dins es va fer la presentació dels dimonions de sa pedrera cosa que marcà l'inici de l'espectacle on el pati central del claustre es va convertir en una espècie de fi de curs escolar (en el bon sentit) on els pares volien veure de primera mà l'inici dels seus menuts (com és ben normal). Em va sorprendre la gran quantitat de dimonions que han reclutat els dimonis de Muro i la qualitat d'aquesta recent estrenada batucada infantil, molt bona.



Una vegada acabada la presentació començà l'espectacle en sí, es va a tornar a projectar el video de la verònica (que posa dels nervis), i el dimonis gros murer va sortir de la comporta d'enmig del claustre i poc a poc tots els dimonis aparentment despistats (cosa de l'interpretació), i despres d'un ball començà el correfoc amb un parell d'actes on la figura de la verònica participava amb els dimonis (aliatge amb el dimoni), escena de la cisterna... Al final, la verònica va desapareixer pel mateix lloc on havia sortit el dimoni gros. Tot això té una simbología que has de interpretar encara que molta gent només va a veure el que li posen davant eels ulls i no li donis a pensar.




Hi va haver moments de molt de foc i sobretot, molt de fum per mor de l'escenari triat cosa que va fer algun moment impracticable per fer fotos i per respirar, per a mi va faltar una mica més d'ambientació (no se perque no encengueren els poals penjats) i algún efecte una mica més sorprenent però en destac la gran iniciativa (encara que va ser el mateix que la passada edició), el millor ritme i el bon resultat final que, segurament no serà la darrera vegada que ens convidin a presenciar un espectacle dins del claustre.

Adjunt un troç d'un comentari al bloc den Potti on explica bé les diferents parts de l'acte:

El que preteniem fer viure i que la gent fos testimoni d’un vespre especial on es representa del patiment d’un esperit que viu atrapat a les dependències del convent.

El video en sí es el mateix que l’altre vegada realitzat, produit i editat per gent propera a la colla (va quedar be,no?)

Principi: El dimoni surt del lloc on enterràren na veronica en el video (aquest forat fou emprat per moltes coses al llarg de la història, des de rebost, fins a presó i és excavat a terra (no és una trampilla).

El crit de verònica dona el sus al correfoc. El correfoc era de baixa intensitat i el fum es disperssava de seguida que ens aturavem en alguna de les pauses

Pausa: On et trobes:El que hi ha a sota els teus peus, dins la cisterna, no és aigua és la sang (de qui? perquè?… queda obert a la interpretació de cadascú)

A continuació passa a ballar amb el dimoni gros sota el seu foc simbolitzant la seva aliança i convertint en un infern en flames el convent.

Final: Despres de renovar el seu pacte el dimoni torna l’esperit a la tomba on jeu el seu cos.

Fi.


2 comentaris:

  1. Unknown says:

    Hola Mayolicus!!!!!

    Gracies per aquestes tremendes fotos, la de na Verònica amb el poal es digna de presentar a concurs!!!!!
    Son brillants e impactants fotos,
    I tu atrapant a na Verònica tocant el pou m'hi vares ficar a mi just darrera amb sa meva camiseta de marcianitos, per es proxim pic intentare no estar per el mig o al menys estar de negre per no desentonar amb aquesta peazo imatge!

    Salutacions
    Clarice Blasco!

  1. Mayolicus says:

    Hola Clarice,

    Ses fotos només representen el que hi havia a aquell moment i si surts tu es perque hi eres! je je je! Si vols que et pinti la camiseta de negre (amb el photoshop) es pot fer però ja no seria la foto original (no les solc tocar massa ni fer retocs massa importants).

    Gràcies per passar i estic content de que t'hagin agradat les fotos.

    Torna quan vulguis